2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyakorlatias felnőttképzési programot mutattak be Békéscsabán

12 embert képeztek tovább az elmúlt időszakban a Gyulahús Kft-nél. Ők korábban nem rendelkeztek húsipari képesítéssel, egy uniós programnak köszönhetően azonban kitanulták a szakma alapjait, így a fürdővárosi cég több területen tudja foglalkoztatni őket – mondta Daka Zsolt ügyvezető igazgató.

Csütörtökön a Csabagyöngyében értékelték azt a nemzetközi programot, mely a felnőttek képzésében új hangsúlyokat helyezett előtérbe.

Takács Árpád kormánymegbízott kiemelte, a munkaalapú tanulásra építő projekt célja az volt, hogy szakítsanak a hagyományos, osztálytermekre korlátozódó módszerrel, és a gyakorlatban is alkalmazható, hatékony képzési rendszert hozzanak létre.

Gazdasági, munkaerőpiaci és felnőttképési szempontból is aktuális a program – mondta Bruckner László, Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője. A két éve zajló projekttel kapcsolatban Pántya Imre megyei foglalkoztatási főosztályvezető kiemelte, kialakítottak egy olyan módszertant a munkaalapú tanulás kapcsán, mely jól használható lesz egész Európában.

A programban a magyarokon kívül német, olasz és finn partnerek vettek részt. Valamennyien azt remélik, több helyen felfigyelnek majd erre a módszerre, és hatékonyan átveszik azt.

 

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …