2024. március 29., péntek
FONTOS

35 ezer darázs volt a dobozi padláson talált fészekben

A videóban Szabó Gábor mutatja be a Dobozon található családi házának mennyezetét, amit kénytelen volt megbontani, mivel a padlásra nyáron darazsak fészkelték be magukat.

Az elmúlt hetekben a kártevők elkezdtek lejárni az egyik hálószobába is. A családfő több módszerrel is próbálkozott a rovarok kiirtása érdekében, azonban ezek nem váltak be, a darazsak pedig állandó veszélyt jelentettek a család számára.

Miután nem sikerült helyben segítséget kapnia, Szabó Gábor megkereste Boros Tibort, aki évek óta foglalkozik darázs- és méhrajok irtásával országszerte. A szakember csütörtökön érkezett Budapestről Dobozra, a ház padlásán egy átlagosnál kétszer nagyobb, becslése szerint 35-40 ezres darázsfészket talált. Bár a fészek éppen üres volt, a darazsak biztosan visszaköltöztek volna.

A fészket sikerült eltávolítani, így a dobozi család már biztonságban van. Boros Tibor figyelmeztetett, a darazsak bármelyik házba beköltözhetnek, megelőzni nem lehet a hasonló eseteket, a fészkek eltávolításához pedig mindenképpen szakembert kell hívni, a házi praktikák alkalmazása csak tovább növelheti a veszélyt.

Boros Tibor elmondta, jogszabályi változások miatt a katasztrófavédelem nem intézkedhet ilyen esetekben, a legtöbb önkormányzat azonban rendelkezik saját rovarirtó céggel, így érdemes először hozzájuk fordulni segítségért.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …