2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Az új igazgató első előadása a Gyulai Várszínházban

Szeretné megőrizni a teátrum összművészeti jellegét, és a fiatalokat is megszólítaná – beszélt céljairól az első előadás előtt Elek Tibor. A várszínházat november elsejétől irányító igazgató első kamaratermi programja a Testvérest című előadás volt.

 

Elek Tibor bár hivatalosan november elsejétől vette át a teátrum vezetését, már a nyár folyamán bekapcsolódott a munkába. Újdonság, hogy idén a megszokottnál egy héttel korábban kezdik a nyári évadot és négy új bemutatót terveznek. Teret biztosítanak az Erkel operáknak, rövidebb lesz ugyan, de folytatódik a Shakespeare fesztivál, kapcsolódnak az évad ideje alatt zajló városi rendezvényekhez, és továbbra is szeretnék megőrizni a színház összművészeti fesztivál jellegét, új nézőközönséget is megcélozva.

 

A Gyulai Várszínház őszi programsorozata a Calandrella kamarakórus: A reformáció  zenei útjai című előadásával folytatódik november 5-én a református templomban.

 

 

 

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …