2024. április 20., szombat
FONTOS

Előzetesbe került a nagymamáját meggyilkoló unoka

Előzetesbe került a nagymamáját meggyilkoló unoka
A Békés Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt kezdeményezte egy 35 éves cserszegtomaji nő előzetes letartóztatását, aki pénteken reggel Sarkadkeresztúron egy baltával megölt egy 81 éves idős nőt.

A gyanúsított 2017. november 9-én az esti órákban pénzkérési szándékkal kereste fel 81 éves nagymamáját Sarkadkeresztúron, de korábbi sérelmeik miatt, illetve azért, mert a sértett nem adott kölcsönt a részére, a sértett és a gyanúsított között vita alakult ki.

A veszekedés másnap, 2017.november 10-én reggel is folytatódott, melynek során a terhelt a fenti ingatlan konyhájában, a neki háttal álló sértettet egy baltával legalább három alkalommal a fején megütötte. A gyanúsított első két alkalommal a balta fokával ütött, majd kb. 15 percig hallgatta a szomszédos szobában
dohányozva a földön fekvő sértett hörgését, ezt követően a balta élével is lesújtott.

A sértett az őt ért bántalmazás következtében a helyszínen elhalálozott. A gyanúsított ezt követően a sértett holttestét az udvari kukába rejtette, a házban összetakarított, a vérrel szennyezett szőnyeget és függönyt elrejtette, a baltát egy ronggyal letakarította, majd a rongyot elégette. Mindezek után a terhelt a táskáiba csomagolta a sértett tulajdonát képező laptopot, két üveg alkoholt, illetve arany ékszereket és az ingatlanból távozni készült, erre azonban már nem került sor, mivel megérkeztek a sértett hozzátartozói, akik értesítették a rendőrséget.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélyére tekintettel került sor, másrészt, mert megalapozottan tartani lehetett attól, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével, illetőleg a tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével, elrejtésével a bizonyítást megnehezítené.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes letartóztatását 30 napra elrendelte.

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …