2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Több száz diák szavalt együtt a Magyar nyelv napján

Közel 300 tanuló szavalta együtt Arany János: Walesi bárdok című balladáját a Vigadóban. Ezzel a programmal az anyanyelv szépségeire igyekeztek ráirányítani a figyelmet.

 

Katkó Ferenc színművész előmondása után közel 300 általános és középiskolás szavalta együtt a Vigadóban Arany János: a Walesi bárdok című balladáját a Magyar nyelv napján. A szervezők szándéka az volt, hogy az anyanyelv szépségeire felhívják a figyelmet, és a rendezvényt összekötötték az Arany évvel. Az  eseményen elhangzott, A Walesi bárdok históriája a gyulai vár védelménél lényegesen korábban történt, a hősiesség miatt mégis párhuzam vonható az események és a szereplők között. A közös szavalás eredetileg a várban lett volna, de az időjárás miatt a vigadóban rendezték meg, ami ennek a programsorozatnak a csúcspontja. Ez a rendezvény a szervezők szerint segíthet abban, hogy a fiatalok jobban óvják, ápolják anyanyelvünket.

 

A rendezvény szervezője rámutatott, ha Arany angol nyelven írta volna a műveit, olyan magas szinten jegyeznék, mint Shakespeare-t.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …