2018. március 20., kedd
FONTOS

Közel hetvenen mondtak verset a Simonyi emlékversenyen

Idén már öt kategóriában hirdették meg a 17. alkalommal megrendezett Simonyi Imre Emlékversenyt. A diákok versmondásban és írásban, fotókészítésben, illusztrációban valamint megzenésítésben mérhették össze tudásukat.

 

Versmegzenésítésben is megmérethették magukat az idén már 17 alkalommal megrendezett Simonyi Imre emlékverseny résztvevői a városi könyvtárban megrendezett megnyitón. Idén már öt kategóriában hirdették meg a versenyt, így a megzenésítés mellett versírás, versillusztráció, fotókészítés és versmondás is a rendezvény részét képezte. A szervezők célja a verseny elindításával az volt, hogy a fiatalok körében ismertebbé tegyék a gyulai költőt.

 

A  versmondó versenyt három kategóriában hirdették meg, az egyik új kategória a fotókészítés volt, amikor egy adott vershez kellett képet készítenie a gyerekeknek. A dákoknak egy kötelező és egy szabadon választott verset kellett elmondania, amit egy pontrendszerrel értékelt a zsűri.

 

A verseny legjobbjai az iskola alapítványa jóvoltából oklevelet és könyvjutalmat vehettek át.

Nézze meg ezt is:

Táblaavatással ünnepelték a gyulai kastély újjászületésének második évfordulóját

Március 18-án, a gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont megnyitásának második évfordulóján avatták fel az ICOMOS-emléktáblát az épület …