2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2017. 11. 16.

Témák:

– Négy határon túli magyar felsőoktatási intézmény pedagógushallgatói érkeztek a Gál Ferenc Főiskola szarvasi karán szervezett kétnapos konferenciára. A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából megtartott esemény középpontjában Arany János és Kodály Zoltán munkássága állt.

– 15 szakmában 116-an vehették át mesterlevelüket a Békés Megyei Kereskedelmi-és Iparkamarától szerda késő délután a megyeszékhelyen. Gyuláról Pásztor Zoltán kőműves, Török Andor András szakács, Lengyel Zoltán víz-gázszerelő, illetve Hamza Gabriella Adrienn pincér vált mesterré.

– Az ünnepek közeledtével egyre több veszély leselkedik az idősekre. Az Évgyűrűkben a szakemberek az ezt a korosztályt érintő érintő tűz és vagyonvédelmi kérdésekre hívták fel a figyelmet.

– Könnyeben megközelíthetővé vált a törökzugi fiókkönyvtár a mozgásukban korlátozottak számára. Az új rámpa elkészülte után érezhetően többen keresték fel az intézményt, elsősorban kismamák és nyugdíjasok.

– Hat határsértőt fogtak el csütörtökön, kora délután Lőkösházánál. A magukat afgán és szír állampolgárnak valló külföldieket előállították.

 

– Gyulai rendőrök találták meg Végegyházán a körözött, Pest megyei férfit, aki ellen két bírósági elfogatóparancs volt érvényben.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 03. 27.

Témák: – A hamarosan kezdődő eszközpark fejlesztéssel a Békés vármegye onkológiai betegeit ellátó gyulai központ …