2024. március 29., péntek
FONTOS

Nem vagy egyedül! – az iskolakezdéssel sem

Mind a szülő, mind a gyermek életében komoly változást jelent az általános iskola megkezdése. A nem vagy egyedül! – Szicsek Margit válaszol című műsorban a szakember azokat kérdéseket járja körbe, amelyek ezt az életszakaszt érintik.

Az iskolakezdés nehézségeiről volt szó a Nem vagy egyedül – Szicsek Margit válaszol című műsor legújabb részében, amelyben a szakember azokra a kérdésekre válaszolt, amely a leginkább érintik ezt az időszakot. Fontos, hogy ezt az életszakaszt ne problémaként, hanem kihívásként, egyfajta játékként élje meg a gyerek, akiben érdemes tudatosítani, hogy nagyon sok új dolgot fog tanulni, új barátai lesznek és ezáltal kinyílik a világ előtte. A nagyobb változás akkor következik be, amikor befejeződik az alsó tagozat.

A műsorban szó volt még az iskolai időszak alatt a szülői szerepek megosztásáról, a tanulási nehézségekkel kapcsolatos kérdésekről és a gyerekek leválásáról is.

Mind a szülő mind a gyermek életében komoly változást jelent az általános iskola megkezdése. A nem vagy egyedül Szicsek Margit válaszol című műsorban a szakember azokat kérdéseket járja körbe, amelyek ezt az életszakaszt érintik.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …