2024. április 19., péntek
FONTOS

Felkészültek a télre: ülésezett a megyei védelmi bizottság

Alaphelyzetben 80 hivatásos tűzoltó, 22 gépjármű fecskendő és 13 speciális eszköz szolgálja a védekezést az elkövetkezendő hónapokban: hangzott el megyei kormányhivatalban. A megyei védelmi bizottság ülésén az érintett szervezetek képviselői egyeztettek a téli felkészülésről.

 

A megyei védelmi bizottság aktuális tanácskozását a megyei kormányhivatalban tartották meg, a közreműködő szervezetekkel megtárgyalták, hogy egy ilyen esetben kinek milyen feladatai vannak, kit hogyan lehet elérni, milyen eszközöket tudnak biztosítani. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság a korábbi évekhez hasonló technikai és személyi feltételekkel várja a hideget.

 

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság is a megszokott módon készül a téli időjárásra, ilyenkor az állomány felkészítése mellett a technikai eszközök karbantartása is megtörténik. Ha szükséges az alapfelkészültséget tovább tudják erősíteni.

 

A katasztrófavédelmi törvény alapján a védelmi bizottság számára pontosan meg vannak határozva azok a feladatok, amelyeket egy esetleges katasztrófa helyzetben alkalmazni kell.

 

A védelmi bizottság ülésén többek között a MÁV, a mentők, és a közútkezelő képviselői is tájékoztatást adtak a szervezetek téli felkészültségéről.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …