2024. április 18., csütörtök
FONTOS

A szociális ellátást segíti az új autó Mezőgyánban

Egyebek mellett ezt a személygépkocsit vásárolta meg a mezőgyáni református egyházközség abból az 5,5 millió forintból, amit a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyertek el az idei évben.

A sikeres pályázat megvalósulásáról szerdán délután a községben megtartott sajtótájékoztatón számoltak be. Fórizs Attila lelkész elmondta, a jármű azt a munkát fogja segíteni, amit évek óta végeznek a községben és környező tanyavilágban.

A megyei önkormányzat projekt-menedzsmentjének tagjaként Boruzs Edit elmondta, a szociális alapszolgáltatások infrastrukturális fejlesztésére megítélt támogatás célja az, hogy a hátrányos helyzetű sarkadi járásban élők ellátását színvonalasabbá és hatékonyabbá tegyék.

Zalai Mihály a sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy Békés megyében területi egyenlőtlenségek csökkentése céljából a TOP-os forrásokat lehatárolták a nehezebb helyzetű járások, így a sarkadi számára is. Emellett  fontos szempont volt, hogy az önkormányzatok mellett a civil szervezetek és egyházak is pályázhassanak.

Nézze meg ezt is:

A nyugdíjas közösségek ereje

A napjainkban is aktív KÖVIZIG Szivárvány Nyugdíjas Klub Gyula egyik legrégebben alakult nyugdíjas szervezete. Egykor alapítótagként, …