2024. április 19., péntek
FONTOS

Ködmön Zsolt lett a gyulai alapellátás vezetője

Öt éves időtartamra Ködmön Zsoltot nevezte ki a gyulai alapellátási intézmény élére a városi képviselő-testület soros ülésén. A grémium döntött még a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat összegének növeléséről, a Gyulai Várfürdő törzstőkéjének emeléséről és a parkolási díjak változásairól is.

 

Mittag Mónika kezdte az interpellációk óráját a városi képviselőtestület soros ülésén, aki a 48-as utcai megyei pedagógiai szakszolgálat előtti parkolási problémákra hívta fel figyelmet azt kérve, hogy fessenek fel egy útburkolati jelet azért, hogy a gépkocsik ne tudják elfoglalni az intézmény bejáratát. Erre a képviselő azt az ígéretet kapta, hogy ezt a munkát hamarosan elvégzi a közüzemi kft.

 

Durkó Károly egy túlrakott nagyméretű szemetes konténer miatt interpellált, amely a Corvin utcában állt és sokakat zavart. A válaszból kiderült, hogy az egyik szállodáé ez a szeméttároló, amelyet csak az ürités napján lehet kihelyezni, erre fel is hívták a tulajdonos figyelmét, aki eleget is tett a felszólításnak.

 

Csengeri Lajos a Széchenyi és az Újsor utca kereszteződésében egy gyalogátkelőhely kialakítását szorgalmazta, mert igen sokan kelnek át ezen részen idősek, vagy babakocsit toló lakosok,  ezért indokolt lenne a biztonság miatt ennek felfestése. Erre azt a választ kapta, hogy a tervezési folyamatot elindítják és ha a szükséges forrás rendelkezésre áll, akkor a kivitelezés is megtörténhet.

 

Kiss Tamásné A paradicsomi lakótelepről a Temesvári útra  kivezető úttal kapcsolatban interpellált, mert a meglévő szakasz, főleg reggel és délután igen túlterhelt ezért egy másik út kialakításának lehetőségét vetette fel. Erről a testület már korábban döntött is, de jelenleg még engedélyek hiányoznak a kivitelezés elkezdéséhez, illetve meg kell várni a régészeti feltárások eredményét is.

 

Kiss Szabolcs is egy gyalogátkelőhely felfestését kérte a városrészen, amelynek tervezése még idén megindulhat a képviselői keretből, így jövőre már meg is történhet a zebra kialakítása az érintett útszakaszon.

 

Torma Béla a Törökzugi parkolók számának növelése érdekében interpellált, melyre azt a választ kapta, hogy a Törökzugi óvodával szemben közel negyven parkoló kialakítására nyílik lehetőség, ennek bekerülési költsége 16 millió forint, ha a testület úgy dönt, akkor ezt jövőre meg is valósítanák.

 

Ökrös István a Szentháromság temető előtti parkoló rész kátyúzását kérte, később pedig ennek teljes rendbetételét, amire azt a választ kapta, hogy a közüzemi kft a kátyúzást még a jövő héten elfogja végezni, ha az időjárás is kedvező lesz.

 

A fő napirendek között a testület megszavazta, hogy január 31-e legyen a gyulai felsőoktatás napja, és együttműködési megállapodást kötött a város a Gál Ferenc főiskolával a gyakorlatorientált képzések helyeinek megteremtése érdekében. 5-ről 6000 forintra emelte a testület a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat havi összegét, melyre 38 érvényes pályázat érkezett. Döntött a grémium a Gyulai Várfürdő törzstőkéjének emeléséről több mint 20 millió forint értékben, amelyből elindulhat a komplexum gyermek vízi paradicsomának  felújításához szükséges tervek elkészítése, a beruházás 250 milliós összértékben 2019 nyarára valósulhat meg.

Együttműködési megállapodásról is döntöttek az ülésen a korábban érkeztem koraszülött alapítvánnyal a szervezet által nyújtott szolgáltatások helyi szintű eléréséhez. Egy javaslat kidolgozásáról is döntés született, a város tulajdonában álló Kohán hagyaték felméréséről és részbeni értékesítéséről.

Zárt ülésen a képviselők a gyulai alapellátás vezetői posztjára érkezett egyetlen pályázatról döntöttek, így öt évre Ködmön Zsoltot nevezték ki az intézmény élére

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …