2024. április 20., szombat
FONTOS

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Ceglédi VSE 1-1

Jókora hó fogadta vasárnap a csapatokat a gyulai Grosics Akadémia centerpályáján, a munkálatok miatt a találkozó közel 40 perces késéssel kezdődött.

A vendég, piros-fekete szerelésben játszó Cegléd ugyan az első fordulóban hazai pályán kikapott a Szeged-Grosicstól, azóta viszont a csapat meglepetésre a harmadik helyig jutott, Klausz László, a szegediek korábbi trénere 8 meccses veretlenségi sorozattal tért vissza korábbi állomáshelyére. A szegedi gárda legutóbbi 11 találkozóján nem tudott nyerni, a vészes gólínségben szenvedő csapat így már a kiesőzónától szeretne minél távolabb kerülni.
Az első percekben inkább ismerkedtek a csapatok a körülményekkel, komolyabb lehetőség egyik oldalon sem alakult ki. Az első nagyobb lehetőség a 11. percben adódott Szabó Péter előtt, akinek a lövését blokkolta a ceglédi védelem. A 17. percben Sándor István labdájával Asztalos kerülhetett volna helyzetbe.
Nem sokkal később Achim beadását Balogh Gusztáv ollózta mellé. A 22. percben Nyilas szabadrúgását Szánta fogta magabiztosan. 6 minutum elteltével egy kifejelt labdát tettek vissza a ceglédiek, Damásdi próbálkozása azonban Farkasról kipattant.
Egy perc múlva Farkas ívelt előre egy szabadrúgást, Zádori csúsztatását Szabó Péter küldte kapura, Mursits azonban védett. A 42. percben Asztalos passza után Damásdi lőtt fölé, a túloldalon Pászka távoli kísérletét fogta Mursits.
A szünet után a Cegléd előtt adódott az első esély, a kilépő Szilágyi elől a jól érkező Szántai rúgta ki a labdát. Az 57. percben megszerezték a vezetést a vendégek, Szilágyi beadása Damásdit találta egyedül, aki a kapuba fejelt.
A gól után magasabb fokozatba kapcsolt a Szeged, Causic lövése ugyan még a közeli fasorban kötött ki, Coroian lövésénél viszont Mursits bravúrja kellett ahhoz, hogy érintetlen maradjon a ceglédi kapu. A 66. percben Szabó Péter végezte el a szabadrúgást, Zádori még nem talált a kapuba, Farkas Márk viszont közelről bekotorta a labdát.
A 73. percben Nyilas 30 méteres szabadrúgását fogta Szántai, majd Coroian és Nyilas csörtéje után támadt egy kis lökdösődés, az eset végén mindkét fél sárga lapot kapott.
A 81. percben a Zádori labdájával kilépő Coroian lövése ment el a kapu előtt, egy perccel a rendes játékidő vége előtt pedig Pászak szabadrúgása után alakult ki veszély a ceglédi kapu előtt, de Zádori lövése a kapu közepébe tartott, így a vége: Szeged 2011-Grosics Akadémia – Ceglédi VSE 1-1
A Szeged-Grosics az utolsó idei bajnokiját vasárnap délután, Békéscsabán játssza.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …