2024. március 29., péntek
FONTOS

Együttműködési megállapodást kötött a Gál Ferenc Főiskola és a kormányhivatal

Ez a partnerség a helyi közösségek igényeire is épít a jövőben: hangzott el a megyei kormányhivatal és a Gál Ferenc Főiskola között létrejött együttműködési megállapodás aláírási ceremóniáján.

A főiskola és a kormányhivatal között korábban is jelen volt a közös gondolkodás, a dokumentum aláírásával a felek megerősítették a közöttük eddig meglévő kapcsolatot.

A Békés Megyei Kormányhivatal épületében látta el kézjegyével Kozma Gábor  és Takács Árpád  a Gál Ferenc Főiskola és a megyei kormányhivatal közötti együttműködési megállapodást. A felek között már korábban is jelen volt a közös gondolkodás és cselekvés, a dokumentum aláírásával  tovább erősítették az eddig is meglévő szoros kapcsolatot. Takács Árpád kiemelte, a stabil működéshez fontos pillérként a felsőoktatási és szakképzési intézményekkel való együttműködésre van szükség.

 

Dr. Kozma Gábor rámutatott, hivatásképzésekre készülnek, hogy hozzájáruljanak az emberek helyben való boldogulásához, a helyi igényekre épülő gyakorlati képzések elindítása kiemelt céljuk.

Kiss Rigó László megyéspüspök hangsúlyozta, ez a megállapodás azért is fontos, mert a Gál Ferenc Főiskola jelenléte Szeged mellett Békés megyére fókuszál. A hatékony munkához pedig a partnerek támogatása nagyon fontos.

Azokkal a  felsőoktatási és szakképzési intézményekkel, amelyekkel a mostanihoz hasonló megállapodást kötöttek a képviselőit a közeljövőben egy szakképzési kerekasztalnál látják vendégül, ahol felvázolják Békés megye szakképzési stratégiáját.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …