2024. április 20., szombat
FONTOS

52 milliós felújítást végzett a vízügy a Nürnbergi utcában

A Gyula, Nürnbergi utca 18. szám alatt elhelyezkedő épületet a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság építette 1977-78- ban. Az épület funkciója már akkor az volt, hogy elősegítse azon dolgozók lakhatását, akik a munka- vagy szolgálati helyen önálló lakással nem rendelkeztek.

 

Az épület a magyar állam tulajdonában, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság vagyonkezelésében van, Gyula kertvárosi övezetében helyezkedik el, három szintes, 6 lakás található benne.

A 2016 nyarán megjelenő pályázati felhívás lehetőséget teremtett arra, hogy a Gyula, Nürnbergi utca 18. szám alatti szolgálati lakás energetikai korszerűsítését igazgatóságunk elvégezze. A pályázati felhívás a szálláshelyek hőtechnikai adottságainak javítását, villamosenergia-termelés céljából napelemek, használati meleg víz igény kielégítése céljából napkollektorok alkalmazását támogatta, vissza nem térítendő, EU-s és hazai költségvetési forrás biztosításával.

A támogatást nyert pályázat segítségével kerülhetett sor az épület falainak hőszigetelésére, nyílászáróinak cseréjére, a lapostető hő- és csapadékszigetelésére, napkollektoros melegvíz-ellátás kiépítésére és napelemek telepítésére.

Pályázati konstrukció keretében megítélt támogatás: 52.076.696-Ft volt. Ehhez társult a Kedvezményezett önereje, mely 25.298.396 Ft volt, ez a fűtéskorszerűsítést, valamint a festés költségeit fedezte.

A projektmegvalósítás időszaka 2016. 12. 01. – 2017. 11. 30. közötti időszak volt.

 

További információ:
www.kovizig.hu honlap – Projektek/Európai Uniós projektek menüpont

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …