2024. április 20., szombat
FONTOS

Vetélkedővel zárultak az Arany-emlékév gyulai programjai

A Toldi Selfie fotópályázat győztesének, Marksteiner Dávidnak gratuláltak csütörtökön délután a könyvtár Simonyi-olvasótermében.

Az eredményhirdetés után a helyszínen az Arany János születésének 200. évfordulóját ünneplő programsorozat záróeseményére került sor. Az olvasóteremben 11 ötfős csapat vett részt egy ügyességi és műveltségi vetélkedőn.

A vetélkedőn igyekeztek olyan feladatokat összeállítani a csapatok számára, amikben elsősorban nem lexikális tudásra, hanem kreativitásra van szükség. Az ötvenöt diák a gyulai középiskolák második és harmadik évfolyamaiból érkezett, ahol már ismerhetik Arany János életművét.

A nagyszalontai költő születésének 200. évfordulóját országos programsorozattal ünnepelték egész évben. Az Arany-emlékév gyulai eseményeihez a könyvtár több rendezvénnyel is csatlakozott 2017-ben.

Az emlékév városi programjait lezáró vetélkedőn részvevő 55 diák egy-egy Arany János ballada-kötettel gazdagodott. Az Erkel iskola első, valamint a román gimnázium második és harmadik helyen végzett csapatait pedig további értékes nyereményekkel jutalmazták.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …