2024. április 19., péntek
FONTOS

Erős évzárás után nagy tervekkel kezdi 2018-at a gyulai turizmus

Nagy várakozással tekint a 2018-as évre a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft.

A terveknek jó alapot biztosít az, hogy az ünnepi időszakban az előző évihez képest 10%-kal nőtt a fürdővárosban töltött vendégéjszakák száma. Ám nem csak a december volt erős 2017-ben, az egész évet tekintve is hasonló mértékű volt az idegenforgalom növekedése, ami illeszkedik az elmúlt hét év folyamatos fejlődési trendjéhez. A tavalyi év utolsó napján a szálláshelyek telítettsége 97 százalék feletti volt. Az ünnepi időszak kiemelkedő adatai annak köszönhetőek, hogy a turizmusban érdekelt szereplők ekkor is különleges programokkal várták a pihenni vágyó vendégeket.

2018 fontos feladata a gyulai turizmus számára az lesz, hogy megtartsa és növelje a belföldi piacon az elmúlt évek hosszas építkezésével kialakított meghatározó pozícióját. Ebben a legfontosabb szerepet a gyulai vár, az Almásy-kastély és a várfürdő játssza, de a többi helyi cég tevékenységének összehangolása is szükséges a fejlődéshez. Ennek érdekében az elmúlt években szokásos közös kampányok is folytatódnak – együtt ünnepel például az idén 150 éves gyulai kolbász és a 10 éves pálinkamanufaktúra.

 

Ezekkel a város komplex turisztikai kínálatot tud nyújtani a vendégeknek a gasztronómiától a kultúráig.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …