2018. december 11., kedd
FONTOS

Tolató teherautó ütött el egy férfit Békésen

Súlyos sérüléssel járó baleset történt 2017. október 31-én, Békésen. Az Ady Endre utcában, egy telephelyen egy tolató tehergépkocsi elütött egy férfit. A jármű vezetője ahhoz a rámpához akart odaállni, ahol a rakományt szokták kipakolni. A hátramenetben egy férfi segített neki, aki egy megállító jelzés után a járműszerelvény mögé ment. A tehergépkocsi vezetője ezt nem vette észre, és tovább tolatott annak ellenére, hogy segítőjét nem látta. Elütötte a férfit, aki a teherautó és a rámpa közé szorult. A mentők súlyos sérüléssel vitték kórházba.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a tehergépkocsi vezetőjét közúti baleset okozása vétség elkövetésével gyanúsítja. A rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az ügyben elrendelt nyomozást 2018. január 3-án lezárta, és az eljárás iratait az 56 éves férfi ellen vádemelési javaslattal továbbította a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészségre.

A történtek kapcsán a rendőrség kéri a járművezetőket, hogy a balesetek elkerülése érdekében tartsák be a szabályokat! Ha a személy- és vagyonbiztonság érdekében szükséges, a hátramenethez gondoskodjanak olyan segítőről, aki képes arra, hogy irányítsa a tolatást. Az irányítónak folyamatosan látnia kell a jármű mögötti területet és folyamatosan kapcsolatban kell lennie a járművezetővel.

Nézze meg ezt is:

Ittas vezetés Békéscsabán

Békéscsabán a Dedinszky Gyula utcában, 2018. december 7-én 18 óra 50 perc körül egy személyautó …