2024. április 25., csütörtök
FONTOS

A Beatles és Petőfi találkozása – Szűcsinger a kamarateremben

Magyar nyelvű Beatles-átiratok, pszeudo-Petőfi dalok, saját versek és versmegzenésítések – ezek jellemezték Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs Szűcsinger nevű duójának fellépését a Gyulai Várszínház kamaratermében.
Az egykori Heaven Street Seven zenekar frontembere és a József Attila-díjas költő szerda esti előadása kisebb késéssel indult. Szálinger Balázs elmondta, aznap délután kezdték meg első közös lemezük felvételét Budapesten, majd ezután indultak el Gyulára.
A Szálinger duó a két művész több évtizedes barátságából alakult ki. Már régóta terveztek közös munkát, amikor 2011-ben összehozta őket a Rájátszás nevű programsorozat. Ennek a lényege az volt, hogy kortárs költők és könnyűzenei előadók álltak össze és dolgozták át egymás műveit.
Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs meghatározhatatlan stílusú, sajátos humorú estjeinek középpontjában közös kulturális és popkulturális érdeklődésük áll. Zenében elsősorban a Beatles hatott rájuk, irodalmi ízlésüket pedig Petőfi Sándor határozza meg, aki szerintük a maga korának popsztárja volt.. Az est folyamán így elhangoztak olyan dalok, amilyeneket Szálinger Balázsék elképzelései szerint a magyar romantika kiemelkedő alakja a huszonegyedik században írna .
A műsor része volt továbbá Szűcs Krisztián teljes költői életműve, ami mindössze egy verset jelent.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …