2024. április 19., péntek
FONTOS

253 millió forintból korszerűsítik a bölcsődéket Gyulán

2018 első gyulai alapkő-letételét rendezték péntek délelőtt, a Törökzugi bölcsőde udvarán, melynek rögzítésében segédkeztek a létesítmény növendékei is. A korszerűsítést 253 millió forintos, európai uniós támogatásból valósítják meg.

A Törökzugi bölcsőde 120 férőhelyes. Itt a korai fejlesztést is elvégzik a szakszolgálat dolgozói. A létesítmény további fejlesztését az egyre növekvő gyermekszám indokolja.

A fejlesztés célja a törökzugi Csemeteház Bölcsőde épületének átalakítása és udvarának fejlesztése, valamint a gyulavári Tipegő Topogók Bölcsőde udvarfejlesztése. A Csemeteház Bölcsődében új funkciókra alkalmas terek létesülnek a fejlesztés során, úgy mint a fedett multifunkcionális tér, sószoba, fejlesztőszoba, foglalkoztató- és orvosi szoba, valamint elkülönítő.

Az épület hőtechnikai és gépészeti modernizációja mellett az épített berendezések, burkolatok cseréjére és a csapadékvíz elleni védelem biztosítására is törekednek. Kialakítanak egy fotovoltaikus, azaz napelemes „villanyerőművet”, akadálymentesítik a bölcsődét, valamint kilenc új gépkocsiparkoló is létesül a helyszínen. A beruházás várhatóan 2018. november 30-án fejeződik be.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …