2024. március 29., péntek
FONTOS

Öt új bemutató is lehet a Gyulai Várszínház nyári évadában

Akár öt új saját bemutatót is láthat a Gyulai Várszínház közönsége az idei nyári szezonban, ha sikerül minden elképzelést megvalósítani: mondta a teátrum igazgatója. Elek Tibor fontosnak tartja, hogy az igényes művészet közönségbarát produkciókkal találkozzon.

Elek Tibor a Gyulai Várszínház igazgatója a nyári évad elképzeléseiről beszélve emelte ki a teátrum idei saját produkciót, amely optimális esetben akár öt is lehet. Az egyik legfontosabb Székely János drámája a Caligula helytartója lesz, amivel az évadot indítják, Szász János rendezésében. Ezt a darabot éppen negyven éve mutatták be a gyulai várban, ez az évforduló adta az egyik apropóját ennek az előadásnak. Újdonság, hogy a bemutatót más programokkal is kiegészítik.

 

Egy másik saját produkcióban az Öreg halász és a tenger című klasszikusnak egy monodráma változatát mutatják be, a gyulai Kovács Lajos főszereplésével, Árkosi Árpád rendezésében. A  Shakespeare fesztivál középpontjában idén a Hamlet lesz, számos hazai és külföldi produkcióval. A nyári évadban a zenés produkciókon belül szerepet kapnak a táncszínházi előadások, és a fiatalok különböző korosztályait is meg szeretnék szólítani. Elek Tibor azt szeretné, ha a művészi színvonalú produkciók találkoznának a közönség igényeivel is.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …