2024. március 29., péntek
FONTOS

Hitegette, becsapta ismerősét

Sikkasztás miatt javasol vádemelést a rendőrség egy újkígyósi férfi ellen, mert elvállalta, hogy megjavít és levizsgáztat egy személygépkocsit, de ezt hónapokig nem tette meg.

Nem teljesítette, amit elvállalt és hónapokig hitegette ismerősét egy újkígyósi férfi. Több tízezer forintot vett át azért, hogy műszaki vizsgára felkészít és le is vizsgáztat egy személygépkocsit. Az autó tulajdonosa előre átadta a pénzt az alkatrészekre, emellett munkadíjat is fizetett. Mindez 2017. május 24-én történt, a kocsit a tulajdonosa ezután hónapokig nem kapta vissza.

A szerelő mindig újabb és újabb határidőket mondott. A tulajdonos egyszer elment az autóért arra a telephelyre, ahol ismerőse dolgozni szokott. Megtalálta a járművet, de a javítással megbízott férfi nem volt ott. Amikor a tulajdonos telefonon kérdőre vonta, azt válaszolta, hogy éppen elvitte műszaki vizsgára az autót. Ekkor vált nyilvánvalóvá a tulajdonos számára, hogy ismerőse megtéveszti, hitegeti, az alkatrészre és munkadíjra kapott pénzt pedig elköltötte, ezért feljelentést tett a rendőrségen.

 

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 36 éves újkígyósi férfit sikkasztás vétség elkövetésével gyanúsítja és vádemelést javasol ellene. A rendőrség a 2018. január 29-én lezárt nyomozás iratait továbbította a Békéscsabai Járási Ügyészségre.

Nézze meg ezt is:

Lopás Orosházán és Békésen, garázdaság Békéscsabán

Lopáson értek tetten egy férfit 2024. március 18-án, Orosházán. Egy Tátra utcai lakatlan házba ment …