2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Megválasztották a gyulai választási bizottság tagjait

Három témában tartottak rendkívüli testületi ülést csütörtök reggel, a városháza dísztermében. Elsőként a gyulai választási bizottság tagjairól és póttagjairól esett szó. A köztársasági elnök idén április 8-ra tűzte ki az országgyűlési képviselő választást. A választások tisztaságát, törvényességét biztosító szervezetbe három tagot és két póttagot kell választani február 25-ig.

A testület bizottsági tagnak Borbély Istvánt, Magyar Györgyöt és Varga Lillát, póttagnak pedig Folcz Józsefet és Kun Miklóst választotta meg.

A második napirendi pontban a Településszerkezeti Terv és a Helyi Építési Szabályzat két területre vonatkozó módosításáról tárgyaltak.

Elhangzott, sok cég, vállalat szeretne a jövőben fejlődni. Az ő terveikkel sokszor ütközik az, ami az építési szabályzatban található, ilyenkor a terület átsorolását kezdeményezik. Az egyik igény a Jókai utca-Köröspart-Blanár utca és Stéberl András utca közötti tömb tetőterének beépítése volt. A másik Ajtósfalván, a Dürer parkerdő környezetében található, ahol önkormányzati és magántulajdonú ingatlanok vannak egymás mellett. Itt egy feltáró útvonal nyomvonalának a módosítását kérte a tulajdonos, melyet a testület megszavazott.

A harmadik témát levették a napirendi pontok közül. Ez a Helyi Építési Szabályzat módosítása, Béke sugárúti tömbök, körforgalom kialakítása, valamint beérkezett vélemények ismertetése, elfogadása címet viselte.

A most nem tárgyalt napirendi javaslatot várhatóan egy következő, rendkívüli testületi ülésen fogják tárgyalni.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …