2024. március 29., péntek
FONTOS

Erős orosz csapatokkal játszott a Szeged-Grosics

Előbb 1-1-re végzett az üzbég első osztályú Almalikkal, majd 1-0-ás vereséget szenvedett az orosz másodosztályban erős középcsapatnak számító Szibir Novoszibirszk ellen a Szeged 2011-Grosics Akadémia. Szombaton az orosz második vonal első helyezettje, a 81 éves történelme során a legelőkelőbb pozícióban lévő, és a feljutásra készülő Jenyiszej Krasznojarszk volt Goran Kopunovics együttesének következő ellenfele. Az első félidő az előzetes esélyek ellenére Szeged-Grosics helyzetekkel indult, Hegedűs Martin és Szabó Péter is gólt szerezhetett volna. Ez a 42. percben a hosszú sérülés után visszatérő Tóth Gábornak sikerült, aki egy jobb oldali szöglet után fejelt a szibériai együttes kapujába.

A második félidőben a szerb Marko Obradovics hamar egyenlített, majd a 74. percben a győztes gólt is megszerezte a Krasznojarszk számára. A Szeged-Grosics ebben a játékrészben kilencet cserélt, s ha támadásban nem is villogott a csapat, a védelemnek volt alkalma arra, hogy bizonyítson.

A barátságos találkozó érdekessége, hogy bár az első félidő végén az egyik orosz játékost kiállították, a második játékrészt a Krasznojarszk a kazah bíró engedélyével mégis 11 emberrel játszotta végig.

A Szeged-Grosics számára február 25-én, vasárnap kezdődik a bajnokság tavaszi idénye, a csapat ekkor Gyulán fogadja az ötödik helyen álló Vác együttesét.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …