2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Szijjártó Péter volt a gyulai polgári bál vendége

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a polgári bált Gyulán, a rendezvény bevételeiből a Viharsarki Koraszülöttmentő alapítványt segítik. Az esemény szűk másfél évtizede Fidesz bálként indult Ökrös István képviselő szervezésében – elevenítette fel a kezdeteket Kovács József országgyűlési képviselő.

A rendezvény alapvetően a kötetlen kikapcsolódás céljait szolgálta, azonban arra is jó alkalmat teremtett, hogy az érintettek átbeszéljék fontosabb ügyeiket. Kónya István azt mondta, Gyula számára komoly előrelépést jelenthet a következő időszak.

– A szaktárca segíti a gyulai húsipar termékeinek külföldre jutását – hangsúlyozta a Gyula Tv-nek adott interjúban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Kiemelte, bár hazánk exportja 79 százalékban az Európai Unió országaiba irányul, fontos, hogy keleten is erősítsünk.

Szijjártó Péter a külhoni magyarokkal kapcsolatban azt mondta, az érintettek véleményét meghallgatva, azt figyelembe véve képviselik őket, ennek érdekében folyamatos a kapcsolattartás. Romániával kapcsolatban jelentős előrelépésként értékelte a marosvásárhelyi katolikus iskola újraalapítása körüli fejleményeket.
Mindezekkel párhuzamosan a kormányzat gazdaságfejlesztési programot is indított Erdélyben több, mint egymilliárd forinttal.
Vezérelvként beszélt arról, hogy helyben szeretnék megerősíteni a magyar közösségeket.

A Szijjártó Péterrel készített, teljes interjú ma este, 20:50 pertől nézhető meg.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …