2024. április 24., szerda
FONTOS

Jelentős fejlesztés kezdődik a Körös-Maros Nemzeti Parkban

Több mint egy millió eurós fejlesztés kezdődik hamarosan Békés és Bihar megyében, amely a határon átnyúló természeti örökség gondozását segíti elő. A projekt segítségével a Körös-Maros Nemzeti Park többek között egy több állomásos túraútvonalat alakíthat ki.

Orosz Tivadar a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke sajtótájékoztatón beszélt arról a pályázatról, amely a határon átnyúló természeti örökségek gondozását segíti elő. A több mint egymillió eurós projekt legnagyobb részét több 600 ezer eurót a Körös-Maros Nemzeti Park használhatja fel, ennek keretében a szarvasi látogatóközpontban egy új, 240 négyzetméteres oktatási létesítményt építenek, fejlesztik a meglévő túraútvonalakat, és a Sebes-Körösön egy tízállomásos élővíz-túrautat alakítanak ki, melyhez a megyei iparkamara a háttér információs programokat biztosítja.

A projekt nem csak infrastrukturális fejlesztéseket jelent, hanem az élőhelyek megőrzésére mellett nagy hangsúlyt fektet az oktatásra, ismeretátadására és a természeti értékekben rejlő gazdasági lehetőségek feltárását is mindkét oldalon.

A pályázat megvalósítása ez év márciusában indul és 2020 február végén fejeződik be.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …