2024. április 19., péntek
FONTOS

Hetekig elhúzódhat még az influenzajárvány

Közel negyven százalékkal többen fordultak orvoshoz a napokban influenza vagy influenzaszerű tünetekkel az előző héthez képest. A szakemberek előrejelzése szerint még jó néhány hétig tarthat a járvány, ezért azt mondják, hogy még most sem késő beadni a védőoltást.

Ezekben a napokban jelentősen megemelkedett a páciensek száma a megyei háziorvosoknál, hiszen már, jó néhány hete tart az járvány. Február elején ugrott meg az influenza illetve influenza szerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma, bár az országos átlaghoz képest itt még alacsonyabb a fertőzések aránya. A megfázáshoz képest a vírusos megbetegedések hosszabb a lefolyásúak, és magas lázzal járnak.

A megyei tisztiorvosi tájékoztatás szerint az előző héthez képest több mint 35 százalékkal többen fordultak orvoshoz, ami azt jelenti, hogy a százezer lakosra vonatkoztatott járványküszöbnek ez a szám az ötszöröse. Emiatt a megye kórházaiban részleges látogatási tilalmat rendeltek el.

A járvány még nem érte el a csúcsát, így a szakemberek az elkövetkezendő néhány hétben még további emelkedésekre számítanak.

 

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …