2024. április 18., csütörtök
FONTOS

A kommunizmus áldozataira emlékeztek Gyulán

Az emlékezés mindannyiunk kötelessége, ha gyermekeinknek szabad jövőt akarunk biztosítani: hangzott el a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából szervezett gyulai eseményen. Az Erdődi Lajos tiszteletére állított alkotásánál a jelenlévők elhelyezték az emlékezés koszorúit.

Tóth Tibor Lénárd Ödön versét tolmácsolta a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából szervezet városi megemlékezésen. Az eseményt hagyományosan az egykori gyulai ügyvéd, Erdődi Lajos tiszteletére állított emlékoszlopnál tartották. Az élete sokak számára példaértékű lehet, hiszen nem volt hajlandó a megszálló, diktatórikus, bolsevista hatalom szolgálatába állni, vállalva ezzel a meghurcoltatásokat.

Pápai Attila evangélikus lelkész megemlékezésében rámutatott, az emlékezés mindannyiunk kötelessége, ha gyermekeinknek szabad jövőt akarunk biztosítani. Az emléknapi program történelmünkre, 1947 februárjára is utal, hiszen akkor hurcolták el Budapestről a Szovjetunióba Kovács Béla kisgazda politikust.

A megemlékezés a koszorúk és virágok elhelyezésével zárult.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …