2024. április 20., szombat
FONTOS

Mozaik Múzeumtúra indul Gyulán

Tizenkét megyeszékhely után – lélekszám alapján – kisebb településeket vett célba a “Mozaik Múzeumtúra”, így az elsők között Gyulán népszerűsítik a honi kiállítóhelyeket – jelentette be a hétfő délelőtti sajtótájékoztatón az Örökség Kultúrpolitikai Intézet igazgatója.

Az Almásy kastély kávézójában megtartott sajtótájékoztatón Makranczi Zsolt nem mulasztotta el megjegyezni, hogy a gyulai kulturális intézmények és programok országosan is ismertek, az Almásy kastély szűk két év alatt produkált 150 ezer látogatóját pedig döbbenetesnek nevezte.

Mindezek fényében sem véletlen, hogy pénteken és szombaton Gyulán rendezik meg az országjáró roadshow több elemből álló programjait.

A várat és a kastélyt is működtető Erkel Ferenc Kulturális Központnál fontos cél, hogy minél több közösségi programot valósítsanak meg a gyulai kiállítóhelyeken. Dombi Ildikó ügyvezető elmondta, a Mozaik Múzeumtúra eseményeival négy helyszínen találkozhatnak az érdeklődők.

A programsorozat talán legkülönlegesebb eseménye szombat este 6 órakor kezdődik. Ekkor egyébként bezárna a vár, most viszont kinyitják a kaput, és ingyenessé teszik a látogatást. A vendégeket koncert, fegyverbemutató, kenyérlángos és bor várja.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …