2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 03. 09.

Témák:

– 60 millió forintból épül agrárlogisztikai központ a megye legkisebb településén – hangzott el a pénteki, újszalontai sajtótájékoztatón. Az eseményen Kovács József országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a kormányzat kiemelt figyelmet fordít a leghátrányosabb helyzetű térségek felzárkóztatására.

– Klímatudatos önkormányzat címet kapott Békés megye. Az elismerést Zalai Mihály elnök vette át Szili Katalin miniszterelnöki megbízottól.
– Fegyverbemutató, 19. századi ruhák felpróbálása és pennával rajzolás is szerepelt a programok között a Gyulavári Általános Iskolában péntek délelőtt, a Mozaik Múzeumtúra első állomásán. A gyerekek itt játékos és interaktív formában ismerkedhettek meg az Erkel Ferenc Kulturális Központ kiállítóhelyeinek érdekes darabjaival.

– A “noni” gyógynövényről tartottak előadást a második alkalommal megrendezett gazda esték programsorozaton. Németh Csaba történész ezúttal a Tahitin található, számos betegség kezelésére alkalmazható gyümölcsöt mutatta be a megjelenteknek.

– Közel félezer rajzból választották ki a legjobbakat az immáron hagyományos “Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázaton. Az esemény üzenete a legkisebbek megtanítása a helyes közlekedésre.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 03. 22.

Témák: – Már hagyomány, hogy a víz világnapja alkalmából 2010 óta minden évben bemutatkozik az …