2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 03. 12

Témák:

– Rendhagyó tárlatvezetés, solymászbemutató és 20. századi székely asszonysors – többek között ezek várták az érdeklődőket szombaton a várban, a Mozaik Múzeumtúra részeként. A 2014-ben útjára indult országos roadshow célja a magyar múzeumok gyűjteményeinek népszerűsítése, a kisebb települések közül Gyula az egyik első állomás volt.

– Közösen hívta meg a sajtó képviselőit Zalai Mihály megyei elnök és Takács Árpád kormánymegbízott a szabad sajtó napja alkalmából. A rendezvényen elhangzott, hitelesség szempontjából a nemzetközi, vagy országos médiumokkal szemben felértékelődött a helyi sajtó jelentősége.

– A teremtett világ iránti felelősség volt a központi témája az ökumenikus világimanapnak. Gyulán a különböző felekezetek közötti jó kapcsolatot jelzi, hogy sokan látogattak el a katolikus közösségi házba.

– Fontos volt a pontszerzés a Szeged 2011-Grosics Akadémia és a vendégként érkező Budafok számára is, hiszen a kieső zóna fenyegeti mindkét együttest. A Szeged-Grosicsnak a jó tavaszi rajt után nem sikerült itthon tartania pontot, pontokat.

Nézze meg ezt is:

Májusban újra találkoznak a vármegyei, sérült fiatalok

Május 23-án, csütörtökön, Gyulán rendezik meg a Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozóját – jelentették be a …