2024. április 24., szerda
FONTOS

A szabad sajtó napját ünnepelték

Elismeréssel szólt a megyében dolgozó sajtómunkatársak tevékenységéről a szabad sajtó napján Zalai Mihály. A Békés Megyei önkormányzat elnöke a hétfő délelőtti, Csabaparkban tartott rendezvényen kiemelte, felértékelődik a helyi média jelentősége, hiszen tapasztalatai szerint egyre kevésbé lehet hitelt adni a nemzetközi, vagy az országos sajtó beszámolóinak, míg a helyi média számára már csak az élő kapcsolat, a leellenőrizhetőség miatt is fontos a hitelesség, az objektivitás.

Zalai Mihály és Takács Árpád is felhívta a figyelmet arra: olyan még nem fordult elő, hogy a megyei önkormányzat és a kormányhivatal együtt tartotta volna meg ezt a rendezvényt.

A kormánymegbízott elmondta, 2016-ban a kormány- és járási hivatalok 850 ezer ügyfelet szolgáltak ki, tavaly ez a szám viszont meghaladta az egymilliót. Takács Árpád kiemelte, kormánymegbízottként fontos célja volt, hogy munkájuk ne kerüljön a politika kereszttüzébe, hanem elsősorban az ügyfelekről szóljon.

Zalai Mihály arról beszélt, hogy míg a politikai ciklus kezdetekor alig néhány helyi médiummal működtek együtt, addig ez a szám az elmúlt években jelentősen megemelkedett.

A magyar sajtó napját 1990-ben alapították, 1848-ban ugyanis március 15-én nyomtatták ki a magyar sajtó első szabad termékeit, a 12 pontot és Petőfi Sándor Nemzeti Dalát.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …