2024. április 20., szombat
FONTOS

A japán kultúra elevenedett meg Gyulán

A japán és a magyar Himnusszal kezdődött a harmadik alkalommal életre hívott japán nap Gyulán. Az eseményen Hankó Ferenc, a Mapon Gyulai Magyar-Japán Kulturális Egyesület alapító-alelnöke a megemlékezett a 2011. március 11-én történt tóhokui földrengés és cunami áldozatairól.

Alt Norbert alpolgármester köszöntő beszédében kiemelte, a Japánkert Barátok Köre Egyesület várhatóan egy pályázati lehetőségnek köszönhetően megépítheti a régóta tervezett, a térségben egyedülálló japánkertet a könyvtár Körös-part felőli udvarán. Hozzátette, a japán nyelv tanulására egyre nagyobb az igény a városban.

Az eseményen részt vett Kei Kuragane, a Magyarországi Japán Nagykövetség másodtitkára is, aki beszédében kiemelte, hogy Magyarország és Japán hosszú idők óta partnerek.

Március 11, cseresznyevirágra hulló vérző könnycsepp. Ezt a saját verset mondta el Vihar Judit, a Magyar–Japán Baráti Társaság elnöke majd kiemelte, ez az év az évfordulókról szól.

Fodor György, a MAPON elnöke elmondta, egyesületük megalakulásakor kétszer tizenkét pontban fogalmazták meg a feladataikat.

Az eseményen japán ételeket és italokat lehetett megkóstolni, emellett japán ajándéktárgyakkal is lehetett találkozni. A Vigadó előterében többek között Nemes András Bence hadihajómakett-kiállítását is megtekinthették az érdeklődők.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …