2018. március 20., kedd
FONTOS

Megnyílt a “Viharsarki sernevelde” Gyulán

A Corner – Viharsarki Sernevelde éves szinten mintegy 200 ezer sör legyártására alkalmas. A sörfőzdében összesen nyolc erjesztőtartály található, amely 14 ezer liter erjesztőtéri kapacitást jelent.

Görgényi Ernő polgármester köszöntő beszédében kiemelte, a város számára fontosak a munkahelyteremtő beruházások. A sörfőzde nemcsak embereknek ad munkát, hanem hozzájárul a város gazdasági teljesítményének a növekedéséhez is.

A másfél évvel ezelőtt kezdődött beruházás elsőként kisüzemi sörfőzdének készült, amely az idő elteltével nagyobbá vált. A sörüzem mellett két szintes étterem is található, ahol jelenleg négy fajta kézműves sört lehet megkóstolni.

Az eseményen elhangzott, a vezetés bízik benne, hogy a kezdeti lendület megmarad, hiszen komoly terveik vannak a jövőre nézve. Idén elsősorban helyi értékesítésben gondolkoznak, ezt követően pedig webshopos eladásokat terveznek.

Nézze meg ezt is:

Táblaavatással ünnepelték a gyulai kastély újjászületésének második évfordulóját

Március 18-án, a gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont megnyitásának második évfordulóján avatták fel az ICOMOS-emléktáblát az épület …