2019. január 17., csütörtök
FONTOS

Ittas vezetők a volán mögött

Árokba borult autójával egy férfi Vésztő külterületén.

A gyanú szerint ittasan vezetett, a baleset után elment a helyszínről. Rajta kívül még két férfit állítottak elő ittas járművezetés gyanúja miatt a rendőrök Békés megyében.

Ittas járművezetéssel gyanúsítható férfiakat állítottak elő a rendőrök Vésztőn, Békéscsabán és Szarvason.

Vésztő külterületén, 2018. március 19-én, 6 óra 45 perc körül árokba borult egy személygépkocsi. A jármű vezetője nem sérült meg, a baleset után az autóját otthagyta és hazament. A rendőrök előállították, mert a gyanú szerint ittasan vezetett.

Ugyanezen a napon, 22 óra 50 perckor Békéscsabán, a Franklin utcában szintén egy személygépkocsit vezető férfinál jelzett alkoholfogyasztást a szonda. Miután két további mérés is megerősítette az ittasság gyanúját, a rendőrök a férfi ellen büntető feljelentést tettek. Pozitív lett a légalkoholmérés eredménye egy 2018. március 20-án, 0 óra 30 perc körül, Szarvas külterületén igazoltatott férfinál is. A rendőrök őt is előállították, büntetőeljárás indult ellene.

Az ittas járművezetés nagyban növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. A rendőrség folyamatosan végez közúti ellenőrzéseket azért, hogy az ittasan, illetve bódult állapotban közlekedőket a forgalomból kiszűrje.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton kéri a járművezetőket, hogy a saját biztonságuk, illetve utasaik, közlekedő partnereik biztonsága érdekében tartsák be a szabályokat!

Nézze meg ezt is:

Három munkagépet foglaltak le a gyulai határon

A gyulai közúti határátkelőhelyen a rendőrök két román férfitól három munkagépet foglaltak le, amelyek eredetét …