2024. március 28., csütörtök
FONTOS

5 fejlesztést valósítanak meg 500 millió forintból Okányban

Száz százalékos támogatás mellett oldják meg Okányban az évek óta húzódó szennyvíz-beruházást, így a költségek nem terhelik a települési büdzsét – jelentette be a napokban megtartott tájékoztatón Poszt Imre, a falu alpolgármestere. Az eseményen öt olyan pályázatról esett szó, melyek meghatározónak mondhatók a község számára.

Kovács József országgyűlési képviselő a település jövője szempontjából különösen fontosnak nevezte a bölcsőde létrehozását.

Szívós László polgármester kiemelte, összesen 500 millió forint értékben valósíthatnak meg öt különböző projektet. A település számára különösen fontos, hogy ezekhez nem, vagy csak minimális mértékben kell önerőt biztosítaniuk. A bel- és a szennyvíz-program mellett egy ipari területet is kialakítanak. Arra ugyan – márcsak a település megközelíthetősége miatt is – nem számítanak, hogy nagyobb vállalatok szeretnének itt megtelepedni, abban viszont bíznak, hogy 10-20-30 munkahely létrejöhet.

Az eseményen elhangzott, a tájékoztató fórumnak otthont adó művelődési házat is rendbe hozzák, és korszerű technikai eszközökkel látják el.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …