2024. április 24., szerda
FONTOS

A víz világnapját ünnepelték Gyulán és Békéscsabán

A gyulai óvodások adtak elő vízhez kapcsolódó műsorokat a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság dísztermében. A víz világnapi ünnepséget hagyományosan az épület előtt, az utcán szokták megtartani, ahol bemutatják a gyermekek számára a vízügy tevékenységét a gépeikkel szemléltetve. Ezek a gépek azonban jelenleg a belvíz elleni védekezésben vesznek részt.

A következő felvételek már Békéscsabán, a kormányhivatal központjában készültek. Az Alföldvíz standjánál különböző folyadékok ph értékét is meg lehetett vizsgálni.

A víz világnapját itt konferenciával ünnepelték. A rendezvényen a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság nagy projektjeiről is szó esett. A Hármas-Körösön az árvízi védekezést emelik magasabb szintre, Szeghalom térségében pedig a belvíz elleni küzdelemben léphetnek előre.

A konferencián részt vett Kis Miklós Zsolt agrár- és vidékfejlesztésért felelős államtitkár, aki az agrárgazdaság pályázati lehetőségeiről és az öntözésfejlesztési stratégiáról beszélt.

A program részeként egy különleges kiállítás látható régi, Békés megyei térképekből, melyek még a Körösök szabályozása előtt, az 1820-as években készültek.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …