2024. április 20., szombat
FONTOS

25 éves újraalapítására emlékezett a Karácsonyi iskola

Réthy István emlékére avattak táblát péntek délelőtt a Karácsonyi János Katolikus Gimnázium előterében. Az 1990-94 között Gyulán szolgáló plébános emléktábláját Németh László, Réthy István akkori káplánja áldotta meg.

Az iskolában a délelőtt folyamán volt karácsonyis diákok – köztük Czégé Zoltán és Szabó Zoltán, a Gyula Televízió két munkatársa – tartottak motiváló előadásokat a tanulók számára. Ezeken a prezentációkon különböző területeken dolgozó öregdiákok beszéltek iskolai tapasztalataikról.

A kilencedikes diákok többségében még nem rajzolódott ki a kép a továbbtanulással kapcsolatban. Deák Tamás a négy éves gyulai középiskolai élet után jogásznak szeretne tanulni.

Petróczki Zoltán Gábor a gimnázium 1992-2012 közötti időszak igazgatója nyitotta meg az iskolatörténeti kiállítást, amely a 25 éves évforduló alkalmából jött létre.

A két és fél évtizedes jubileumra több programmal emlékeznek a nap folyamán. Az eseménysorozat délután gálával folytatódott a művelődési házban.

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …