2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Két épületet korszerűsítettek Gyulán

A Békés Megyei Kormányhivatal két gyulai épületének a felújítása fejeződött be a közelmúltban nagyrészt állami, kisebb részt városi forrásokból.

A Kossuth utcában a járási hivatal négy osztályának ad otthont ez az épület. Itt az elvégzett munkálatokkal 30 százalékkal csökkentik a gáz, és 80 százalékkal a villamosenergia felhasználást. Az Ady utcában az új nyílászárók és a hőszigetelés révén szintén jelentős megtakarítást érhetnek el.

Péntek délelőtt ez utóbbi helyszínen adták át hivatalosan is a korszerűsített ingatlant. Beszédében Kovács József országgyűlési képviselő az elvégzett munka jelentőségét méltatta. Görgényi Ernő gyulai polgármester az állam és a helyi önkormányzat közötti együttműködés fontosságát emelte ki. Hangsúlyozta, ezek a beruházások jelentősen erősítik Gyula megtartó erejét.

Magyarországon az energiafelhasználás mintegy 40 százaléka az épületeken belül történik. Ha ezeket jól szigeteljük, és megújuló energiaforrásokat használunk, jelentős megtakarítást érhetünk el, ráadásul hozzájárulunk a zöldgazdaság fejlesztéséhez is.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …