2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Egyházmegyei adomány az orosházi kórháznak

A monitort minden nap, az ellátások minden szintjén tudják alkalmazni

A Szeged-Csanádi Egyházmegye 2017-ben 4 millió forintot adományozott az Orosházi Kórháznak műszerbeszerzésre. Az ebből vásárolt eszközöket ünnepélyes keretek között adták át január 29-én.

Az átadót Duray Gergő, a kórház főigazgatója nyitotta meg, köszönetet mondva a Szeged-Csanádi Egyházmegyének és a képviseletében megjelent Iványi László esperesnek. Kiemelte, a vásárolt eszközök a sebészet, az intenzív anesztézia és az újra­élesztő team orvosait segítik majd a mindennapi munkájukban.

„Egy bipoláris szövetegyesítő rendszerről és egy defibrillátorról van szó. A Kiss-Rigó László által felajánlott összeget a tavalyi kórházi bálon gyűjtött pénzből egészítettük ki” – tájékoztatott a főigazgató. Az Orosházi Kórház az adománynak köszönhe­tően két olyan eszközhöz jutott, amelyeknek a következő években fontos szerepük lesz.

„A szövetegyesítő eszköz alkalmas arra, hogy olyan betegeket is gyorsan ellássunk, akiket korábban nem tudtunk. Lerövidül a műtét időtartama, kevesebb a vérveszteség. Ezek a faktorok azok, amik meghatározzák az eredményeinket, a műtét utáni lábadozás idejét és a műtét utáni életvitel minőségét” – ismertette Sahin-Tóth Gábor, a kórház műtővezető főorvosa.

A támogatásból vásároltak egy Innomed kombinált betegmonitor és bifázisos defibrillátor készüléket is. „Ez a XXI. századi követelményeknek megfelelő defibrillátor a beteg szinte minden paraméterét monitorozza. Egyszerre képes a szív frekvenciájának, ritmusának, oxigénellátásának és a beteg anyagcseréje során termelődő szén-dioxid szintnek mérésére és az újraélesztés során talán legsűrűbben használt defibrillátor funkcióra” – magyarázta Hegedűs Attila, a kórház aneszteziológiai és intenzív-terápiás szakorvosa.

 

 

 

Nézze meg ezt is:

Fűtéstámogatással enyhítenek a téli gondokon

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász egész évben számos jótékonysági akcióval és adománnyal segíti a rászorulókat. A téli időszakban …