2018. augusztus 20., hétfő
FONTOS

Gyulán rendezik meg az Erkel-év programsorozat második eseményét

Az Erkel Ferenc Társaság XXIX. Történelmi Hangversenyével kezdődött március 15-én az Erkel-emlékév, ahol Kassai István Liszt-díjas zongoraművész előadását láthatta és hallhatta a közönség Gyulán.

A 125 éve elhunyt Erkel Ferenc tiszteletére rendezik meg a hétvégén a 26. Éneklő Ifjúság Szakmai Napok és Koncerteket, melynek többek között Győr és Székesfehérvár után ebben az évben Gyula ad otthont.

Erkel Ferenc életében három település állt közel, Gyula, Pest, valamint Budakeszi. Somogyiné Tassi Valéria a budakeszi Czövek Erna Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezető-helyettese kiemelte, Budakeszi városvezetése mindig is támogatta a már 26. alkalommal életre hívott eseményt.

Az “Erkel nyomában, életművéhez kötődő kedves településein – 2018” programsorozat célja, hogy méltóképpen megemlékezzenek a Himnusz megzenésítőjéről.

A programsorozat következő állomása júniusban a 30. Budakeszi Erkel Napok lesz, majd októberben négykezes zongoraverseny lesz Gyulán. November 7-én, Erkel születésnapján a Városházán oratorikus hangversenyt, 10-én pedig Budakeszin rendeznek zongorahangversenyt.

Nézze meg ezt is:

Rangsorolóval folytatódott az íjász világbajnokság Gyulán

Huszonkét nemzet több, mint háromszáz versenyzője a kvalifikációs napok során mind a három versenyhelyszínt bejárva …