2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Átadták a Boldog Apor Vilmos Óvoda felújított épületét

A Boldog Apor Vilmos Óvoda növendékeinek műsora színesítette az immár felújított épület átadóját péntek délelőtt. Kovács József általános püspöki helynök elmondta, az egyházközség közreműködésével alapította az óvodát, melyet Gyulay Endre püspök támogatott.

Kónya István alpolgármester az eseményen kiemelte, a Béke sugárút épületegyütteseinek az egyik ikonikus darabja a felújított katolikus óvoda. Kovács József országgyűlési képviselő visszaemlékezett az óvoda történetére, melyet alapításakor még Máriafalvára terveztek. A felújított épületet Kovács Péter esperes plébános áldotta meg.

A pályázat előkészületei már tavaly júliusban megkezdődtek, és idén április 9-én mehettek először az óvodások az új épületbe. Az építkezés ideje alatt az intézmény kollégiumában töltötték a mindennapokat. A felújítás során a három csoportos óvoda alapterülete nem változott, a belső terek átalakításával viszont a korábbinál jóval több új funkciót képesek ellátni. Az épületben létrejött egy új, 50 négyzetméteres tornaszoba, emellett megújult a fűtési rendszer, amely anyagi szempontból is jelenős előrelépést hozhat. A csoportszobák új nyílászárókat kaptak, az épület pedig egy fedett teraszt.

Az esemény végén a nemzeti színű szalag átvágásával jelképesen is átadták a felújított Boldog Apor Vilmos Óvodát.

Nézze meg ezt is:

Jubileumot ünnepel az Erkel kórus

Sikeres évtizedek állnak a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar mögött, amit a napokban hangversennyel és …