2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Autizmussal élő gyerekek énekeltek a gyulai kastélynál

Kék léggömböket engedtek a magasba csütörtökön a gyulai Almásy-kastélynál.

Ez a szín az autizmus nemzetközi színe, az eseménnyel az ezzel a spektrumzavarral élő emberek elfogadására hívták fel a figyelmet.

A léggömbök szélnek eresztése után az Esély Pedagógiai Központ gyulai tagintézményének tanulóiból is álló kórus énekelt.

A kastély udvarán az 58 autizmussal élő óvodással és iskolással foglalkozó intézmény eszköztárát és módszertanát mutatták be az érdeklődők számára. Az autizmus gyakori jelenség, minden 68. embert érint. Ezért nagyon fontos a társadalom szélesebb rétegeinek tájékoztatósa az ezzel élő emberek nehézségeiről.

A pedagógiai központ gyulai tagintézményében mintegy 100 szakember foglalkozik az autizmussal élő fiatalokkal. A második alkalommal megszervezett esemény fővédnöke, Alt Norbert alpolgármester elmondta, a város vezetése fontosnak tartja a tevékenységüket.

Az esemény végén az Almásy kastély ablakait kék fénnyel világították meg, ezzel Gyula is csatlakozott az ENSZ Ragyogj kéken! elnevezésű, nemzetközi autizmus napi figyelemfelhívó kezdeményezéséhez.

Nézze meg ezt is:

Egészségszervezők számára rendezett versenyt a GFE

A dél-alföldi régió legjobb egészségszervezőjét keresték azon a versenyen, melynek eredményhirdetését kedd délután tartották a …