2024. április 16., kedd
FONTOS

Két gyulai egyenruhást is kitüntettek a megyei rendőrnapon

Polyák Zsolt dandártábornok, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője adott át elismeréseket a megyében szolgálatot teljesítő rendőröknek hétfőn délelőtt Békéscsabán, a rendőrök napja alkalmából.

Az év rendőre idén bűnügyi kategóriában Bagdi János főnyomozó, rendészeti kategóriában Szigeti Csaba törzszászlós, a határrendészek közül pedig Orosz István főtörzszászlós lett. A példamutató teljesítményt nyújtó helyi szerv idén a Békéscsabai Rendőrkapitányság lett.Az ünnepségen a megyei települések vezetői is díjakat adtak át. Görgényi Ernő polgármester a gyulai rendőrök közül Gurzó György, a Gyulai Rendőrkapitányság járőrvezetője és Takács László gyulai határrendész munkáját ismerte el.

A díjak átadása után a Szent István téren mutatták be a rendőrség tevékenységét az érdeklődőknek. A különböző állomásoknál gyerekek számára játékos formában mutatták be a rendészeti alegységek munkáját. Kipróbálhatták többek között az ujjlenyomat olvasást, a bűnmegelőzési osztály standjánál pedig ifjúságvédelmi alapszabályokkal ismerkedtek.

A fiatalok baleset-megelőzési ismereteit egy robot segítségével bővítették, amely amellett, hogy bemutatta a forgalomirányító rendőrök karjelzéseit, beszélni is tud.

Békéscsaba főterén emellett a gyerekek a kerékpáros közlekedés szabályaival ismerkedtek akadálypályán. A megyei főkapitányság folyamatosan igyekszik kapcsolatot tartani a lakossággal, a rendőrségnapi ünnepség pedig kiváló alkalmat biztosít erre minden évben.

Határ-menti megyeként fontos jó kapcsolat kialakítása a román hatóságokkal is. Éppen ezért az idei ünnepi napon a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vendégül látta Bihar, Arad, Szeben és Kovászna megyék rendőri vezetőit, akikkel több témában is egyeztettek.

Nézze meg ezt is:

Sokkolja a nézőket az Alzheimerről szóló film

  Péntek délután a művelődési házban vetítették Kollár István, Alzheimer című díjnyertes dokumentumfilmjét. A megdöbbentő …