2019. január 17., csütörtök
FONTOS

Békés megyébe látogatott Ausztria budapesti nagykövete

Második alkalommal látogatott Békéscsabára Ausztria budapesti nagykövete. Elisabeth Ellison-Kramer hétfőn és kedden a Békés megyei települések által nyújtott befektetési lehetőségekkel ismerkedett, kedd délután pedig a megyeházán megtartott sajtótájékoztatón vett részt.

Hangsúlyozta, a két ország között régóta erős a partneri kapcsolat, Békés megyében több osztrák vállalat is tevékenykedik. Kiemelte, továbbra is fontos cél a kereskedelmi és gazdasági kapcsolat erősítése.

Zalai Mihály megyei elnök a nagykövet Békés megyei programjáról, az itt töltött időről adott tájékoztatást. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő pedig arról arról beszélt, áttekintették a további együttműködés lehetséges területeit. Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere felidézte Ausztriának a megye újratelepítése kapcsán játszott szerepére emlékeztetett. Kiemelte, most is várják a lehetséges befektetőket.

Az eseményen elhangzott,  a Tondach révén Európa legnagyobb cserépgyártó üzeme működik Békéscsabán, és a cég olyan bővítést tervez, mely révén téglákat is készítenek.

Nézze meg ezt is:

József Dezső életét mutatja be egy új kötet

József Dezső életéről és családjáról olvashatunk a január 16-án bemutatott kötetben, melyet Székely Árpád és …