2024. április 19., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 04. 27.

Témák:

– Eleken kezdődött meg a kislétszámú szociális otthonok kialakításának második köre. A péntek délelőtti eseményen Czibere Károly államtitkár azt mondta, a kormány 2011-ben döntött arról, hogy a nagylétszámú szociális intézmények helyett legfeljebb 12 ellátott befogadására alkalmas lakóotthonokat alakít ki. Most elindult a program második köre, mely során mintegy 2500 ember költözhet új lakóotthonba.

– Péntek délután átvette országgyűlési képviselői mandátumát Kovács József. Az április voksolást nagy fölénnyel nyerő fideszes politikus a megkezdett munka folytatását ígérte.

– Az öngondoskodás ösztönzését segítheti elő az a program, melyről a kormányhivatal békéscsabai központjában tartottak sajtótájékoztatót. A több szervezet részvételével zajló projekt a pénzügyi tudatosságot erősítheti.

– Egykor az Almásyak tulajdonában lévő festményekből nyílt kiállítás a főúri család gyulai kastélyában. A képeket – melyek közül kettőt Barabás Miklós készített – a kommunizmus során sajátították ki, most pedig az Almásy család leszármazottainak kezdeményezésére kerültek Gyulára.

– A Junior Príma Díjas Tóth Péter zongoraestjét láthatták és hallhatták az érdeklődők a Gyulai Várszínház kamaratermében. Az esten többek között Kodály, Bartók, illetve Liszt művek hangoztak fel.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 15.

Témák: – Péntek késő délután, a Százéves cukrászda udvarán tartott programismertető fórumon jelentette be Görgényi …