2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Testtel és lélekkel egyaránt foglalkozik Bánhegyi Róbert, az év onkológusa

Az elmúlt hetekben többen keresték meg levélben és telefonon a Gyula Televíziót azzal a kéréssel, hogy adjunk hírt Bánhegyi Róbert gyulai onkológus közelmúltban elért sikeréről.

A gyulai orvos betegekért végzett áldozatos munkájának elismeréseként “Az év onkológusává” választotta a Magyar Rákellenes Liga. A díj átadására felesége kísérte el, akivel négy gyermeket nevelnek.

Az év onkológusa díj a szakmai tudás mellett a lelkiismeretes és sok munkának köszönhető. Ez sok elfoglaltsággal is jár, ezért csak a napokban tudtunk leülni beszélgetni a szakemberrel. Bánhegyi Róbertben már gyermekként megfogalmazódott a vágy, hogy minél több emberen szeretne segíteni.

Ez vezette az orvosi pálya felé, valamint az, hogy öt éves kora óta közepes mértékben hallássérült, így már fiatal kora óta átérzi, milyen nehézségekkel jár egy betegség. 2000-ben, diplomaszerzés után került a gyulai kórházba, majd 2004-ben specializálódott onkológiára. Ez a terület azért vonzotta különösen, mivel szeretett volna az ember egészével, testtel és lélekkel egyaránt foglalkozni.

Az év onkológusával a Kézjegyben emellett beszélgettünk az elmúlt években egyre népszerűbb, alternatív gyógyászatról – erről a szakember azt mondta, nem feltétlenül hátráltatja a gyógyulást, azonban fontos, hogy a betegek az orvosokkal egyeztetve használják az alternatív medicinákat. Szó esett továbbá arról, hogy Magyarország közismerten rosszul áll a rákos megbetegedések tekintetében, azonban az elmúlt években arányaiban több embert sikerül meggyógyítani.

A teljes beszélgetést a Híradó után vetítjük, valamint youtube csatornánkon is megtekinthetik.

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …