2018. október 24., szerda
FONTOS

Az ápolókat ünnepelték a megyei kórházban

Petrovszki Tünde diabetolóigai szakápló vette át az év szakdolgozójának járó elismerést szerdán, a Békés Megyei Központi Kórház békéscsabai tagintézményében.

A díjat minden évben az ápolók nemzetközi napja alkalmából megtartott ünnepi ülésen adják át, amit Florance Nightingale, a modern nővérképzés úttörő alakja tiszteletére tartanak. Ilyenkor az ágazat megbecsültségére hívják fel a figyelmet.

Becsei László főigazgató-főorvos az ünnepségen elmondta, az ápolói hivatás presztízse az elmúlt évtizedek hanyatlása után ismét nő. Ez többek között a képzési színvonal fejlődésének, valamint az elmúlt évek jelentős bérnövelésének is köszönhető. Emellett fontos előrelépés történt az ápolók munkakörülményeinek tekintetében is.

Az ünnepség a szakdolgozók tudományos előadásaival zárult. Ezekben többek között az egészség-kultúra, a betegbiztonság és a diabetes gondozás fejlődéséről is szó esett.

Nézze meg ezt is:

Szeged-Grosics Akadémia – Dunaújváros 1-0

Önbizalomnövelő, nagy különbségű győzelmekkel várta a forduló rangadóját a második helyen álló Szeged-Grosics Akadémia. A …