2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Megújult az Apor Vilmos Óvoda

A megújult óvoda „lakói” Kovács József püspöki helynök beszédét hallgatják

A térség egyik legmodernebb intézményévé vált a gyulai Boldog Apor Vilmos Óvoda. Az egykori, az utóbbi időkben kissé megkopott fényű villaépületet az elmúlt hónapokban varázsolták újjá, hogy magasabb szinten szolgálhassa a helyi közösséget.

Nem nőtt ugyan az óvoda alapterülete, de az épület belső tereinek átszabásával olyan funkciókat láthatnak el, melyekre idáig nem, vagy csak korlátozottan volt lehetőség. Kialakítottak egy olyan helyiséget, mely az egyéni fejlesztések számára biztosít korszerű körülményeket, emellett egy új torna­szoba is segíti a gyermekek mozgás­igényének kielégítését. A fiatalok most már esős időben sem szorulnak az épület falai közé, hiszen a tetővel ellátott terasz lehetőséget biztosít arra, hogy ilyen időben is friss levegőt szívjanak. Az épület hatékony fűtéséről új kazán, szigetelés és korszerű nyílászárók gondoskodnak.

A korábbiakhoz képest immár minden csoportnak saját öltözője és mosdója van, ezen kívül egy modern konyhát is kialakítottak. Emellett bútorokkal és más eszközökkel tették otthonosabbá az intézményt.

Flender Beáta, az óvoda vezetője hangsúlyozta, az egyházmegye a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programra benyújtott sikeres pályázata révén több mint 166 millió forintot fordítottak az épület korszerűsítésére, ezzel kiváló körülmények között, az Evangélium jegyében végezhetik munkájukat. Kiemelte a munkatársak és az intézményhez kötődő közösség önkénteseinek munkáját is, akik szabadidejük terhére vállaltak kisebb-nagyobb feladatokat a költözésben, szerelésben vagy az udvar körüli munkálatokban.

Kónya István alpolgármester azt mondta, hogy a város egyik régi, patinás épülete újult meg, így a gyerekek itt biztonságban, jó körülmények között és stabil erkölcsi háttérrel tölthetik mindennapjaikat. – A katolikus egyház jó szolgálatot tesz a városnak, hiszen az óvodától a főiskolától biztosít nevelést-oktatást – hangsúlyozta.

Kovács József országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy milyen lényegesek az óvodák a gyermekek és családjuk életében.

Kovács József általános püspöki helynök az intézmény alapításának körülményeit idézte fel. Kiemelte, egy ilyen felújítás nemcsak az ingatlan fejlesztését jelenti, hanem lélekben is figyelmeztetés mindannyiunk számára, hogy mindig törekednünk kell a megújulásra. – Napról napra újra kell kezdeni az életünket! Minden nap egy kicsit jobbat és többet kell tennünk, így teljesedik ki az életünk – mondta.

Nézze meg ezt is:

Fűtéstámogatással enyhítenek a téli gondokon

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász egész évben számos jótékonysági akcióval és adománnyal segíti a rászorulókat. A téli időszakban …