2024. április 24., szerda
FONTOS

Épül a színpad a gyulai várban és a Csónakázó-tavon

Javában zajlanak a készületek a várszínház 55. nyári évadára, a várban már félkész állapotban van a színpad és a nézőtér.

A két és fél hét múlva kezdődő, másfél hónapig tartó szezon előadásainak egy részét a több mint 500 éves téglavár falain belül tartják. Itt a nézőtér nagysága sokszor az előadások színpadigényétől is függ.

A vár melletti Csónakázó-tavon található színpad is félkész állapotban van már.  Itt nagyjából 550 néző fér el, a nagy érdeklődésre számot tartó produkciók esetén azonban ez bővíthető.

A vár és a tószínpad mellett a kamarateremben, a református és katolikus templomban is lesznek előadások, szakmai programok. A teátrum élén első nyári évadát töltő Elek Tibor elmondta, várszínház közönsége már ma este részt vett egy Hamlet előadáson, Budapesten a Vígszínházban. Ez a várszínház hagyományos Shakespeare Fesztiváljához kapcsolódik.

A Gyulai Várszínház 55. évada a Székely János napokkal kezdődik június végén, ezt követi júliusban az egyhetes Shakespeare Fesztivál, augusztus elején pedig erdélyi magyar színházak mutatkoznak be a teátrum színpadán.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …