2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Izgalmasnak ígérkeznek a Múzeumok éjszakájának gyulai programjai

Csütörtök délelőtt az Almásy kastély előtt megtartott sajtótájékoztatón ismertették a jövő heti múzeumok éjszakájának legérdekesebb programjait. A vízügyi igazgatóság jövő szombaton, a Tájvízházban és a szemközt lévő székházban ingyen fogadja a látogatókat. Kaczkó Zita irodavezető elmondta, az erdélyi magyar népéletet bemutató tárlat mellett muzsikáló festményekkel és nagy társasjáték partival várják a vendégeket.

A Máriás házban régi receptek várják az érdeklődőket.

Inkább napközben lesznek programok a Gyulavári kastélyban, ahol az állandó kiállítást lehet megnézni, de sörkóstolóra is várják a vendégeket – mondta el Oroszné Árgyelán Ilona.

Idén 150 éves évfordulót ünnepel a gyulai kolbász, ehhez kapcsolódnak a Kétegyházi úti kolbászmúzeum programjai.

Június 23-án 19 óra és éjfél között öt helyszínen, az Erkel Ferenc Emlékházban, a Ladics-házban, a Kohán Képtárban, a várban és az Almásy-kastélyban, valamint a kiállítóhelyek környezetében összesen több mint 30 különleges esemény várja az érdeklődőket – ezt kínálja az Erkel kulturális központ. Dombi Ildikó ügyvezető arra hívta fel a figyelmet, hogy érdemes elővételben megvenni azt a jegyet, mellyel az összes kiállítóhelyre be lehet jutni.

A korábbi évek hagyományaival összhangban Gyula ismét sok helyszínen, és számos érdekes programmal várja a kultúra iránt fogékony látogatókat.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …